Veelgestelde vragen

Bekijk meer    

 

ALGEMEEN

De 'Hop on Hop Off'-formule die onze City Sightseeing-bus-/boottochten kenmerkt, stelt passagiers in staat om bij elke stop langs de route in en uit de bus/boot te stappen zolang het ticket geldig is.

Je kunt bij alle haltes langs de bus / bootroute opstappen.

-Buslijn: van 9:30-17:15 uur - Groene bootlijn: van 10:00-17:00 uur - Blauwe bootlijn: 10:00-17:00 uur (houd er rekening mee dat de tijden elk seizoen veranderen)

Ja, we zullen je een oortelefoon geven die je kunt aansluiten op de GPS-audiogids en je kunt kiezen uit 18 verschillende talen. De audio is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Catalaans, Turks, Pools, Thais, Indonesisch, Russisch, Koreaans, Japans, Chinees, Arabisch en Hebreeuws.

Bussen mogen geen open daken hebben vanwege alle tramlijnen in de stad. Boten mogen hun daken openen als het weer het toelaat

Ja zeker. De 3 (2 in de winter)lijnen van onze bezienswaardigheden zijn allemaal verschillend maar complementair, ze geven je een compleet beeld van Amsterdam. Sommige bezienswaardigheden zijn mogelijk niet direct bij de halte, maar op loopafstand.

Ja, WiFi is beschikbaar in al onze bussen en boten.

TICKETS

Je kan je tickets hier kopen op deze website of aan boord.

24 uur bus of boot, 24 en 48 uur bus & boot en 24 uur family package.

Tickets zijn geldig voor 24 uur of 48 uur. Dit hang af van het ticket dat je hebt gekocht. Dat betekend, dat als je vandaag je ticket voor het eerst op 15.00 gebruikt dan is het geldig tot morgen 15.00. Hou in de gaten dat de bussen en boten 's nachts niet rijden/varen.

Je kan je online tickets bij elke bus/boot stop gebruiken.

Ja, dat kan. Dan printen wij een papieren ticket voor je uit.

Nee, dit is niet het geval. We bieden wel kaartjes aan voor attracties en musea met korting op deze website.

Ja, dat is mogelijk. Maar het is makkelijk om je tickets van te voren online te kopen.

Ja, aan boord kan je een highlights tour kopen. Hiermee kan je 1 rondje mee op de bus of boot. Afhankelijk van beschikbaarheid.

ROUTE

De stops en routes veranderen elk seizoen. Bekijk de kaart voor de huidige situatie.

Ja, alle routes zijn een beetje verschillend en komen langs verschillende bezienswaardigheden.

De City Sightseeing naam staat op al onze rode bussen en boten. Je krijgt een kaart met alle stops. We moedigen ook aan om onze gratis app te downloaden die voor alle smartphones beschikbaar is. * Wegens regelgeving van de gemeenteraad mogen we geen borden plaatsen bij de bushalte

- Rode buslijn: ca. elke 15-20 minuten - Groene Boot Lijn: ca. elke 35 minuten - Blauwe Boot Lijn: ca. elke 20-25 minuten

- Actuele vertrektijden - Locaties van de haltes - Reële tijdweergave van de bussen en boten (alleen wanneer online) -Informatie over musea en bezienswaardigheden - Gratis GPS wandelingen in het Engels, Spaans en Duits

Ja, de route is elke dag hetzelfde. Routes kunnen wel aangepast worden als er werkzaamheden, files of evenementen zijn.

Nee, een 24 uur ticket is de hele dag geldig en een 48 uurs ticket twee achtereenvolgende dagen tot het laatste vertrek. Dit betekend dat je zo vaak als je wilt in en uit kan stappen zonder extra te betalen.

-Rode buslijn: ong. 70 min. - Groene bootlijn: ong. 138 min. - Blauwe bootlijn: ong. 60 min.

Je mag van route wisselen zolang je een Boot of Bus + Boat-ticket hebt. Controleer de kaart met de aangegeven haltes.

BEREIKBAARHEID

Er zal niet een andere bus / boot op dezelfde tijd vertrekken. Onze bussen / boten rijden vaak, dus op drukke dagen, als ze vol zijn, moet je misschien wachten op de volgende.

Onze zitplaatsen zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. We verhogen onze vertrekperiodes tijdens het hoogseizoen om tegemoet te komen aan verhoogde interesse, maar helaas kunnen zitplaatsen niet worden gegarandeerd voor een specifieke vertrek- of ophaallocatie.

De meeste bussen hebben een gemakkelijke toegang voor gehandicapten en / of passagiers met beperkte mobiliteit. Onze boten zijn toegankelijk voor mindervaliden, wanneer zij zelfstandig de twee treden in de boot op en af kunnen.

Het is het beste om ze achter te laten. Maar als je ze wilt meenemen, mogen ze alleen in de bus niet in de boot en onder de voorwaarde dat ze moeten worden opgevouwen.

Nee, tenzij het een geleidehond is.

Neem contact met ons op via info@citysightseeingamsterdam.nl

Heeft u nog een vraag?
Neem contact met ons op via telefoon of e-mailadres.

 • Zie alle hoogtepunten van Amsterdam
 • Ticket geldig voor 24/48 uur.
 • Audiogids in 18 talen
 • Panoramisch dak voor het beste zicht
 • Gratis wifi beschikbaar op alle bussen en boten
 • Gratis mobiele app beschikbaar
 • Gratis stadsplattegrond inbegrepen
 • Kortingskaarten voor musea en attracties beschikbaar

WAAROM CITY SIGHTSEEING AMSTERDAM?

City Sightseeing Amsterdam bespaart je tijd en geld tijdens je verblijf in Amsterdam. Kies tussen een 24- of 48-uurs ticket en bekijk de hoogtepunten van Amsterdam. Je kunt bij elke stop van de bussen en boten in- en uitstappen. De GPS-audiogids aan boord is beschikbaar in 18 talen en gratis WiFi is inbegrepen bij alle bussen en boten. Download de gratis app en krijg een live-weergave van wat de routes van de bussen en boten zijn, zodat je wachttijden tot een minimum kunt beperken. Koop nu je tickets en geniet ten volle van je vakantie in Amsterdam!

 

 • csa-official.png
 • csa-locally-operated.png
 • csa-freewifi.png
 • csa-worldwide-nr1.png